Zależy co zjem, nie znam dokładnie swojego układu.
Oto przykłady trawienia niektórych produktów.
Soki owocowe – od 15 do 20 minut.
Owoce melonowate – co najmniej 20 min.
Pomarańcze, grejpfruty, winogrona – 30 min.
Jabłka, gruszki, brzoskwinie, wiśnie – 40 min.
Buliony warzywne, rosoły – od 15 do 20 minut
Sałatki – od 20 do 30minut
Surowe warzywa – 30min.
Gotowane warzywa (większość) – 40min.
Kukurydza, ziemniaki, słodkie ziemniaki – 60 minut
Zboża: Brązowy ryż, proso, gryka, kukurydziane, owies – 90 minut
Rośliny strączkowe i fasola, soczewica, ciecierzyca, groch – 90 minut
Nasiona soi – około 2 godziny
Nasiona słonecznika, dyni, sezamu – około 2 godziny
Orzechy, migdały, orzechy laskowe, orzeszki ziemne (surowe), orzechy włoskie, – od 2,5 do 3 godzin
Odtłuszczone mleko, twaróg, serek wiejski, chudy serek – 1 godzina
Pełnotłusty serek wiejski – 2 godziny
Pełnotłusty twardy ser – 4 godziny
Żółtko jajka – 30 minut
Całe jajko – 45 minut
Ryby – dorsz, flądra, owoce morza – 30 minut
Ryby – łosoś, pstrąg, śledź (bardziej tłuste ryby) – 45 minut
Kurczak – 1,5 godziny (bez skórki)
Wołowina, cielęcina – 3 godziny
Wieprzowina – 4 godziny
Zależy co zjem, nie znam dokładnie swojego układu.
Oto przykłady trawienia niektórych produktów.
Soki owocowe – od 15 do 20 minut.
Owoce melonowate – co najmniej 20 min.
Pomarańcze, grejpfruty, winogrona – 30 min.
Jabłka, gruszki, brzoskwinie, wiśnie – 40 min.
Buliony Pokaż całość